Общо показвания

петък, 16 септември 2016 г.

Сара Дж. Маас-"Стъкленият трон" / Sarah J. Maas-"Throne of Glass"Източник
Селена Сардотиен е измъкната от затвора на Ендовер, за да се озове в плен на разкоша на кралския дворец. Принц Дориан предлага да й върне свободата, но при едно условие. Тя трябва да спечели състезанието за нов кралски убиец, а нейни опоненти ще са най-жестоките мъже в кралството.
Всекидневието на Селена се изпълва с изтощителни тренировки за големия турнир и с отегчителни до смърт дворцови порядки. Нещата стават малко по-интересни, когато принцът започва да проявява интерес към нея… но грубият капитан на стражата Каол е този, който я разбира най-добре.
Когато участниците в турнира започват да измират един след друг, Селена осъзнава, че битката е не само за първото място в надпреварата, но за живота й.
"-Обичаш ли да четеш?
-А ти не обичаш ли?-повдигна вежда тя."

Издателство:Егмонт България
Страници:408


"-Библиотеката няма нужда от стражи.
Колко бъркаше само!Библиотеките бяха пълни с идеи,а идеите бяха най-опасните и силни оръжия на света."

I did it! Приключих я за ден.OHMYGOD!Как е възможно толкова дълго тази книга да стоеше на изчакване? Трябваше някой да ми отвори очите до сега,но уви.Затова ви казвам-четете !
В началото бях малко нервна дали ще ми хареса,но след това дори не искам да коментирам колко голяма част от нощта стоях будна да чета и колко малко реално спах.А на фона на това,че съм си хронично недоспала вече покрай бебка,буквално се довърших със Сара Дж.Маас.
Но просто нямах избор,хора!Тази книга е толкова добра,че автоматично започвам втората.(Моляяя те бъди поне толкова добра,колкото първата!)
Аз съм си огромен фен на поредиците така или иначе и вече ми беше сериозно домъчняло за нещо интересно и грабващо.Доста време мина от Ловците на сенки на Касандра Клеър,Демонския цикъл на Питър Брет,Лунните хроники или Кару от Създадена от дим и кост и съм повече от щастлива,че това е може би поредната кандидат любима поредица.Ще ви кажа след като прочета и останалите книги.I'm so excited!!!

С толкова много фенове по света,ето че историята за девойката асасин превзе и моето внимание.
Самата история не е нещо нечувано,невиждано или неразказано до сега.Имаме си силен персонаж,подложен на мъчения и всякакви неслуки,но въпреки всичко останал силен,будейки възхищението ни.
Имаме тиранин,любовен триъгълник,мистерии и всичко останало за основата на една добра книга.Но наистина си нямате и на идея колко често авторите имат рецептата и омазват всичко така,че започваш да се чудиш как изобщо са успели да провалят нещата така гръмко.За това подчертавам,че авторката е забъркала една идеална история.
Прибрана от улицата още като малко момиче,Селена Сардотиен е обучена от най-опасния и страшен асасин за своето време.
Ароин Хамел вижда потенциала в нея и го развива до край,превръщайки я в смъртоносно оръжие.Този убиец и крадец,главата на асасините,успява да й предае всички уроци и техники,нужни й за да бъде най-добрата от най-добрите.
Но след години,в които дори само произнасянето на името й буди ужас и страх в хората,Селена Сардотиен е предадена подло и се оказва на място,където дори най-силните не оцеляват дълго-Солните мини.Там единствения път към спасението е смъртта.Наравно с робите на Ендовиер,тя ден след ден се бори за собствения си живот под камшика и лишенията.
Но понеже надеждата умира последна,късмета се усмихва на Селена и скоро тя е изведена от този затвор под опеката на принца на Адарлан-Дориан.
Цената е скъпа,но не случайно тя е била преди залавянето си Асасин на Адарлан и няма намерение сега да се предаде.
Уловката е,че ще получи свободата си след като работи като кралски убиец няколко години.Но за да получи това място,трябва да се пребори с едни от най-опасните престъпници в държавата.Всеки иска да спечели,а състезанието е пълно с изпитания,от които малко ще излязат живи.
Под строгият контрол на Каол Уестфолд,капитан на кралската стража,тя бива подложена на тежки тренировки,целящи да й припомнят всичко научено от нея преди и в последствие притъпено от лишенията.
И докато целият този фарс тече с пълна сила с цел да забавлява студеният и безмилостен крал,бащата на принц Дориан,ужасни неща се случват между стените на стъкленият им замък.
Стара религия,забравени божества,мистериозни знаци и многобройни смразяващи кръвта убийства изпълват страниците.
Освен всичко останало,тя няма право да разкрива самоличността си.Само определени хора знаят истината за момичето асасин.Всички останали я мислят за празноглавата Лилиан Гордайна,дъщеря на заможен търговец и крадла на бижута.В очите на останалите тя е просто поредната кокетна девойка,присламчваща се до принца и просеща неговото внимание.
Доста неща тежат на раменете на Асасина на Адарлан-да спаси кралството,да спечели надпреварата,да разкрие знаците на Уирда и най-вече да излекува сърцето си.Родом от държавата Терасен,тя трябва да преклони глава точно пред човека поробил го.
Много ми се искаше да разбера повече подробности за миналото на Селена,но нали за това има още книги в поредицата.
Искам да знам как ще се развият отношенията й с капитана и с принца.Много интересен триъгълник се заформи и наистина не знам кого ще избере тя.
Та дори и да сте нежна,крехка и красива девойка с тежка съдба не се отчайвайте.Винаги може да станете опасен асасин и по цял ден да клъцвате чужди главици,а ако сте като Селена,може дори и да се окажете в красив замък с двама ухажори и нови приятели.
"Среднощна корона",идваааам :)
И самата Сара Дж.Маас !

Няма коментари :

Публикуване на коментар