Общо показвания

вторник, 6 септември 2016 г.

Джули Мърфи-"Бухтичка" / Julie Murphy-"Dumplin'"

На всички момичета с дебели дупета.


Как да имаш перфектното тяло за плажа?
Имай тяло. Иди на плаж.
Уилоудийн Диксън, дъщеря на бивша кралица на красотата,
е самопровъзгласила се дебелана, която се чувства повече от добре в собствената си кожа. Наричана галено ‪#‎Бухтичка‬, Уил е самоуверена, силна и абсолютно безстрашна. Докато хлътва по атлетичния и очарователен Бо. Изненадващо за всички той също си пада по нея. Но вместо на седмото небе от щастие Уил попада в кошмар, разяждана от съмнения. Вбесена от предразсъдъците и в търсене на собствената си увереност, тя се записва в престижен конкурс за красота, спечелен преди години от собствената ѝ майка.
Уил и още няколко необичайни претендентки ще покажат на всички, че заслужават титлата точно толкова, колкото и по-слабите кандидатки. На подиума Уил ще шокира всички – и най-вече себе си.
Фенове на Джон Грийн и Рейнбоу Роуъл, пригответе се!
Вдъхновяваща, забавна и безцеремонна, Уилоудийн е тук, за да открадне сърцата ви.
Издателство :Софтпрес
Страници:320"Има някакъв особен вид покой,който идва,ако знаеш,че за всеки човек,който чака да бъде открит,има някой,който го търси."
Какво да ви кажа.I really love this book!Харесах Уил още от първата страница.Готина по душа,далеч от съвършенството на външен вид и с щипка drama queen в характера веднага се вписа в графа "ако бях истинска,щяхме да бъдем приятелки".
Но понеже е плод на фантазията на Джули Мърфи,си остава главната героиня в YA романът "Бухтичка",което също не е малко.
ОК,разбрахме частта с голямото дупе,но това далеч не е единствения проблем на Уил.Освен,че работи във fast food ресторант,а не като приятелката си Forever или Sweet 16 (или беше нещо подобно)поради мишките в главата й,че не успява да се пъхне в никоя от дрехите им (което обяснява всичко) е и влюбена в колегата си със супер дългото име Бо.
Помислихте,че това е всичко?Хм,това е само началото.Не й стигат всичките тийн драми ала десети клас,а и майка й се оказва ръководител на конкурс за красота Мис тийн синя лупина,Кловър Сити,който е по-
важен за малкото градче и от Коледа.Колкото пълничка и с не перфектно тяло е дъщеря й,толкова майката е вманиачена в това да поддържа спечелената си титла от преди далечната 1997 г. жива и да я предава на поколенията.Цели 81 години цялата тази чудесия се е повтаряла и нейна задача е това да продължава и занапред.
Според нея тялото на Уил е затвор,който държи дъщеря й далеч от мечтания живот ала срещи,момчета и купони.За нея-по слабата версия винаги е по-добрата.Килограмите стоят на пътя на щастието и това е то.Боже,колко ненавиждам самовлюбени хора!!!


"Казвам й за инцидента в коридора и как никой никога не ме е карал да се чувствам толкова малка заради това,че съм огромна."

И на фона на това Уил не само не е комплексирана и сдухана,а е готина и нормална.
Според мен всяко себеуважаващо се момиче трябва да има тук там по нещичко я от любов по шоколада,я към италианската кухня.Добреее.Изяснихме се,че Уил ми хареса още от началото.
А сега за Бо.Той е момчето с прякор мълчаливия мускул,с мазоли на ръцете,с устни винаги червени от близалката,неотменно между тях и поглед,който не трепва дори и уловен вперен в теб.Хареса ми.Хем сладък,хем мистериозен.Обичам момчета,които са мълчаливи и не знаеш какво им се върти в главата.Бърборковците са ясни на всички.
А това,че за него Уил не е просто "дебеланата,която въздиша по мен",а има наистина очи за нея е неустоимо.
Е,момчето има стил.
На фона на песните на Доли Партън ставаме свидетели как една мацка по душа сритва задниците на кльощавите к****.
"Бухтичка" (всеки път като се сетя за заглавието и ми се пълни устата със слюнка:) ) е янг адълт роман ,който както често става напоследък се хареса много и от моята почти 28 годишна особа,правейки го годен в моите очи и за малко по-дърти тийнове.Сега сериозно.Не оставаме ли всички вътрешно я на по 17,я на по 21...?В този ред на мисли YA романите са вечни,а в момента в който спра да ги харесвам и разбирам ще осъзная,че съм остаряла.
Другите герои в книгата също бяха доста симпатични,като най-добрата приятелка на Уил-Елън.Все пак момичето си имаше змия за домашен любимец на име Джейк!Хана,Аманда и Мили също бяха доста интересни образи.Все пак пълното име на Мили е Мили Рания Михалчук!!!Кой по дяволите се казва по този начин :D :D 
Link
Много добра и разтоварваща,"Бухтичка"често ме разсмиваше.


"Приятелят й Камдън или Брандън,или както там се казва,подхвърля портмонето си към Кали:
-Трябва да се изпикая.
Целуват се-защо,за бога?
Да не мисли,че ще се удави в тоалетната?"


"Наричаше ни нейните красиви пчелички и ни водеше да пием горещ шоколад в понеделник,защото петъците не заслужавали цялото внимание,което има се
обръща."

С ей такива идейки ме впечатляваше и усмихваше книгата.Все още ли има нужда да ви убеждавам да я разлистите?Доста важно и позитивно съобщение е заложено между редовете,което достигна до мен по толкова много начини, дори и малко позакъсняло.Нямаше да е зле да я прочета в гимназията.
Тексас,жега и едно момиче,разбиващо предрасъдъците на пух и прах.
Това е тя-Уилоудийн Диксън.


Няма коментари :

Публикуване на коментар