Total Pageviews

Карина Хали -"Обещанието" / Сюзън Елизабет Филипс-"Бляскаво момиче"

Здравейте,booklovers!

Това ще  бъде последният пост за 2015 година,което го прави малко по-специален.Време е за равносметка и подготовка за 2016,която съм сигурна,че ще бъде още по-добра от изминалата.
34,048 страници и 97 завършени книги стоят зад изминалите месеци.Всички прочетени думи бяха мои приятели,спътници и отдушници и направиха живота ми много по-богат,лесен,интересен и изпълнен с емоции.
Открих Мураками,Юнас Юнасон,Стефъни Пъркинс,Ар Джей Паласио,Е.Локхарт,Питър В.Брет,Брандън Сандерсън,Нийл Геймън,Черил Стрейд,Ава Дилийра,Тамара Уебър,Фредрик Бакман,Рейнбоу Роуъл,Дженифър Нивън,Патрик Нес,Ема Чейс,Рансъм Ригс,Ерика Йохансен,Джеси Бъртън,Петра Хартлиб,Джилиан Флин и още много други вълнуващи автори,които ще следя с интерес и занапред.
Повярвах достатъчно в себе си,за да направя бебешки стъпки и да прочета първите си книги на английски език.
Страницата ми във facebook Книгите вече има 24 500 последователи,с които споделяме любовта си към хубавата литература и общите ни книжни интереси.
Бяха вълнуващи 12 месеца!
Ще приключа с препоръка на две леки и романтични книги,защото бих искала да изпратя годината влюбено.
Може би няма да се изненадате,че първата е на така любимата ми Сюзън Елизабет Филипс.Всеки път когато чета нейна история съм така:

Става въпрос за последно издадената на български "Бляскаво момиче",която се пада третата от поредицата Wynette, Texas.
Фльор Савагар е най-красивата жена на света... Или поне за всички останали, но не и в собствените й очи. Грозното патенце не може да повярва, че се е превърнало в красив лебед. Незаконна дъщеря на световноизвестна филмова звезда, тя отраства в манастир, напълно пренебрегната от втория си баща. Жадна за обич и внимание, Фльор очаква с болезнен копнеж редките срещи с майка си. А когато животът я изпраща на снимачната площадка, тя се влюбва в своя партньор – мъжествения красавец Джейк Коранда. Но всичките й илюзии се разбиват на пух и прах, когато открива, че е била предадена от най-близките си. Обезверена и разочарована, Фльор предприема едно самотно пътуване, решена да преоткрие себе си.
Сега, шест години по-късно, Фльор Савагар, Бляскавото момиче, се изправя срещу демоните си, за да се бори за щастието си...
Джейк Коранда е най-блестящият драматург в Ню Йорк и най-сексапилният

холивудски актьор. Талантлив, но с труден характер, преследван от мъчителните призраци на миналото, той не е склонен да проявява търпение към придобили международна слава обаятелни млади красавици, дори и да притежават великолепни тела и хаплив, остроумен език. Ала Бляскавото момиче е не само лъскава фасада. Фльор се оказва много по-силна, отколкото Джейк предполага...
Париж, Ню Йорк, Холивуд... Места, олицетворяващи погубени, но и сбъднати мечти. Дали един мъж и една жена, толкова неподходящи един за друг, ще могат да се доверят на сърцата си?
Никой не може да разказва истории както Сюзън Елизабет Филипс. Нейното уникално умение да съчетава колоритни герои с неповторим хумор ги прави единствени по рода си.“
Романтик Таймс
„Любовните истории на Сюзън Елизабет Филипс на мига завладяват сърцето на читателя и остават незабравими завинаги.“
Оукланд Прес
Goodreads

За първи път нейна книга имаше различен привкус.Личеше си,че авторката леко е излязла от своят коловоз,по който по принцип се движи при изграждането на героите и сюжетната линия.Беше наблегнала по-скоро на личното израстване на Фльор и отношенията с майка й,отколкото на тези с Джейк.Не,че нямаше размяна на забавно остри думи помежду им,но някак бяха на заден план.Хареса ми разнообразието.Това по никакъв начин не отне от чара на романът.Ех,сериозно,само ако повече хора четяха подобни книги,щяха да вярват повече в щастливият край!
Второто прекрасно попадение е от издателство Софтпрес със заглавие "Обещание".Авторката Карина Хали дава началото на поредицата The McGregors,която тепърва започва да се превежда в България.Успя да ме очарова и разтупти сърцето ми.
Линдън: На двайсет и пет вече ми бе дошло до гуша от момичета, които не значат нищо за мен. Исках нещо истинско. Исках Стеф. Най-добрата ми приятелка. Така се роди обещанието.
Линдън и Стефани са млади, красиви и винаги готови за приключения. Щяха да са идеалната двойка, ако не бяха най-добри приятели. Но във вечер, гарнирана с повечко алкохол и поредната разочароваща първа среща, всичко е възможно. И ей така – уж на шега – двамата си обещават, че ако при навършването на трийсетата си година никой от тях няма сериозна връзка, ще сключат брак помежду си…
Стефани: Ако е грешно да поглъщаш с поглед най-добрия си приятел, нека горя в ада. Линдън е забавен, мил, интелигентен, секси и амбициозен. Но освен това е самонадеян, арогантен и голям сваляч. Сложна личност и мой най-добър приятел. От уговорката да се омъжа за него обаче не би излязло нищо.

Карина Хали е музикален журналист, автор на пътеводители и създател на над 20 горещи романтични бестселъра с челни позиции в New York Times, Wall Street Journal и USA Today
Goodreads
Може би факта,че не прекалявам с романтичните истории ги прави все още така интересни за мен,но наистина държа в месеца да имам поне една подобна книга.Освежава ме и ме настройва на вълна "Всичко е възможно".Карина Хали е създала реалистична и съвременна приказка за любовта.Мисля,че това би било едно страхотно начало на годината ако се чудите с какво да я започнете :)
"I have been your best friend for nine years. I want to be your whole world for ninety more. You are everything I could ever want - a friend, a lover, family - wrapped up in one fantastically hot package....I've learned so much with you all this time and I want to learn more. I want to grow with you, evolve with you, laugh with you, and please you, until I'm old and grey, until I can't speak or hear, until the only thing I can do is love. That's the one thing that will never end - my love for you."
 Харесах героите страшно много! Действието на романа проследява как се развиват през всяка от петте години – от рожден ден на рожден ден срещаме гаджетата им, запознаваме се с мечтите и амбициите им и виждаме как порастват и как улягат. Допадна ми, че Хали не ги идеализира твърде много – грешките, които допускат, и лошите им решения ги правят много по-реални и истински и читателят може да се идентифицира с тях.Всъщност, както често се случва, Линдън и Стефани винаги са имали чувства един към друг, но различни неща са ги спирали да направят крачката, която да ги превърне от приятели в нещо повече. Може би просто е трябвало да пораснат достатъчно, да се набеснят, за да бъдат подходящи един за друг.
Любовните сцени в романа са изключително секси и горещи, но в същото време са интимни и изпълнени с чувство на копнеж. С „Обещание“ ще се забавлявате страшно много – Линдън има страхотно чувство за хумор, а Стефани не му отстъпва изобщо. Има и горещ любовен триъгълник, секси сърфист, много рок и мода. Ако последвате Карина Хали в Instagram, ще се радвате на доста картинки с цитати от книгата и секси модели, които да ги илюстрират.
Аз чета


На последната страница от книгата, или по-точно в благодарствената част, авторката на "Обещанието", Карина Хали, е споделила, че единственото ѝ желание е читателите да се почувстват добре с приключението на книгата. След края ѝ усмивката е на лицето ми. Карина несъмнено си е свършила работата. Stormy garden 
А това са моите две завършени съкровища.Ушити,изпрани,изгладени,рамкирани,продадени и закачени на стената.Винаги е хубаво,когато има кой да оцени и да се радва на труда ти !Моите прекрасни гоблени на Dimensions:No comments