Общо показвания

неделя, 8 ноември 2015 г.

Рейнбоу Роуъл-"Фенка" / Rainbow Rowell -"Fangirl"

Издателство :Егмонт България
Страници :448

Здравейте,booklovers!

Днес искам да споделя с вас за една страхотна книга,която ми прави компания през октомври.

Мисля,че относно "Фенка" на Рейнбоу Роуъл нямах много голям избор.След "Елинор Парк",която за съжаление прочетох в електронен вариант се зарекох,че следващата ще си я имам и ще си я душкам до насита :) Та пристигна тази красота от България и от пръв поглед ме заслепи със страхотната си корица в един от любимите ми цветове.Историята е янг адълт (YA) и се разказва за милата и доста затворена Кат.Лека полека Рейнбоу Роуъл ме въведе в нейния свят и ме запозна с отделните негови части.Добрият,но доста проблемен и емоционален баща,грубата и шантава съквартирантка,скучноватото гадже,липсващата майка и още и още.

Като всеки нормален средностатистически тинейджър и нашата героиня си има своите странности.Мислите си,че сте само вие?Неее.
Първото нещо,което прави Кат различна е,че си има Рен,нейната близначка.И двете постъпват в един и същи колеж,но очакванията им и желанията са коренно различни.И ако досега са били неразделни и допълващи се половини на едно цяло,то сега разрива е огромен.Всяка в собствена стая,с различна съквартирантка и отделни предмети.Така започва учебната годината,която ще бъде много по-шеметна и луда,отколкото Кат очаква.
Това е магията на авторката.Хем историята е обикновена,хем е толкова детайлна,засмукваща и превземаща вниманието.
Кат е 100% анти социална и самодостатъчна в своя си собствен свят.Тя няма нужда от нищо,което може да отвлече вниманието й от най-любимото й нещо на света-да пише фенфикшъни за  Саймън Сноу.
С безбройните си фенове в страница си,тя самата се е превърнала в истинска знаменитост.Трудно допуска хора до себе си,а още по-малко им разкрива лични неща.Цялата работа със Саймън е доста уау и аз лично успях да го разбера чак след като прочетох книгата.
Всъщност доста прилича на влюбването в книгите.Познато ли ви звучи да потънеш изцяло в измислен свят,да приемаш героите като истински и да ги браниш и защитаваш от чужда критика,да забравиш за реалността и да няма нищо по-важно точно в момента.Просто искаш всички да те оставят на мира.Хм,наистина много познато.
Но нищо никога не остава същото,и когато дългоочакваният момент на съзряването е вече тук,Кат осъзнава,че и той си има своята висока цена.Какво й е нужно да порасне,ще се приобщи ли към новият живот,който вече е факт,ще познае ли любовта,когато тя почука на вратата й?

Много мила,много нежна приказка,която още повече ме накара да се впечатля от таланта на Рейнбоу Роуъл.Нейните героини са винаги чудати и различни,а мъжките персонажи са като излязли от някоя приказка.


А тук може да прочетете още едно страхотно ревю в чисто новата страничка Writing is fun:

Няма коментари :

Публикуване на коментар