Общо показвания

неделя, 15 ноември 2015 г.

Covent Garden London


Covent Garden (https://www.coventgarden.london/) е може би едно от най-любимите ми места в Лондон.Води началото си от далечния 16-и век и представлява сбор от прекрасни китни ресторантчета,барове,магазинчета и така колоритния Ябълков пазар.В момента в него може да откриете ръчно правени бижута,сапуни,картини и т.н. на допустими цени.Атмосферата,която се усеща там те връща като с машина на времето и може би съвсем леко ми напомня на Камдън таун.
Във всяка една минута нещо се случва на това очарователно място,успяло да съхрани своя дух през вековете.Според лондончани,Covent Garden никога не се променя истински и винаги си остава същият.
На единият ъгъл азиатец свири на една струна,от другият край се чува нежната музика на цигулки,на самият площад,заграден с пейки,акробат изпълнява своите сложни номера,събрал поне стотина човека,които да му ръкопляскат и насърчават с пари.Своят ред чакат локуменият мъж(по мое мнение),който умее да се освобождава от всякакви катинари,кукловодът и т.н.Времето сякаш спира,а уличните артисти нямат край.Всяко ъгълче,всяко магазинче си имат своята история и чар.Все пак централният площад е открит през 1630г.

И ако си мислите,че все още е рано за коледна украса ще останете приятно изненадани.Всичко свети,блести и заслепява от лампички.Дори коледната елха е открила своето място,като на всяка крачка имаше жени и мъже облечени като дядо Коледа,раздаващи вкусотии на по-малките.
Ако искате да се потопите в магията на Лондон,да се поглезите с хубава храна и да се насладите на всякакъв вид представления и улични шоута,то това място е за вас.А любителите на операта могат да се насладят на The Royal Opera House.Открита през 1732 година,а по-късно и до ден днешен получава прозвището Кралски оперен и балетен театър.През 1856 г. театърът е опустошен от пожар. Две години по-късно сградата е възстановена, но отваря врати едва през 1946 г. благодарение на фонд, основан от икономиста Джон Кейнс. По това време в театъра е привлечен и Кралският балет. През 1735 година е открит първият сезон на хенделовите опери. Както е известно сред музикалните среди, много от опрените творби и оратории на Хендел са писани специално за известната тогава "Ковънт Гардън".
Само на десетина минути от известният Trafalgar Square,Covent Garden е неустоима дестинация за всички туристи и не само.




Няма коментари :

Публикуване на коментар