Total Pageviews

Тамара Уебър -"Лесна" / Tammara Webber-"Easy"

 Издателство:Хермес
Страници:304

Той я наблюдаваше, без да я познава. Докато една нощ не се превърна в неин спасител.


Джаки се отказва от мечтата си да учи в консерватория заради приятеля си Кенеди. Лудо влюбена в него от три години, тя го последва в колеж, поверявайки му бъдещето си. Последното, което красивото момиче очаква, е да бъде изоставено. Но именно това се случва...

Съсипана, Джаки не излиза две седмици от стаята си. Предадена е и от най-близките си приятели, които вземат страната на Кенеди. Единствено съквартирантката й – Ерин, й помага да си стъпи на краката. Преди да се е провалила на предстоящата сесия.
Джаки отива на парти в кампуса на колежа в нощта на Хелоуин заради Ерин. Тръгва си преждевременно, но по пътя е нападната от приятел на Кенеди, който се опитва да я изнасили. Момичето се вцепенява от ужас и не успява да окаже и най-малка съпротива. Спасява го красив непознат, който се оказва на точното място в точното време.
Джаки решава да не разказва за злополучната нощ на никого. Но когато нападателят й се превръща в преследвач, тя осъзнава, че се нуждае от помощ. Но може ли да се довери на загадъчния си спасител?

Такааа,очартава се и юли да бъде точно толкова добър,колкото и предните месеци относно попадения на книги.Няколко неща повлияха за избора ми на "Лесна".Първо е на издателство Хермес,а аз имам доста любими заглавия от тях (на ум веднага ми идва Джоджо Мойс).Второ везните наклониха и звездите в Goodreads (поне аз му се доверявам доста...май до сега почти не ме е подвеждал).И на трето място много ми се захващаше нещо леко и увлекателно в тон със сезона.Знаете...лято,слънце...

Но още с първите няколко страници ми стана ясно,че"Лесна"изобщо няма да бъде чак толкова лесна и лека,колкото си мислех,но в добрия смисъл!Харесаха ми персонажите,проблемите,които се засягат и обратите,които съпътстват сюжета.Кара те да бъдеш съпричастен,като аз лично взех много навътре историята на Лукас,който ми стана любимец на мига още с първото кроше.Доста съвременна книга,която засяга належащи проблеми и въпроси,които вълнуват младите хора в момента.Как да се справиш с разбито сърце,с агресията и насилието,с неадекватното поведение понякога на родителите ни и с истински стойностния човек,когато го срещнеш.А и нито веднъж не ми се прииска да халосам някой от главните герои с лопата,понеже ме дразни жестоко.Напротив.Тук реакциите като че ли бяха доста адекватни и реалистични,съпоставено с въпроса аз какво наистина бих направила в тази ситуация. А и сексуалните сцени бяха доста наелектризиращи:)
Книгата (както често се случва на скоро) е YA.Препоръчвам я горещо!Майка ми критикува горещите сцени в книгите ми, но аз нямам никакво намерение да променям стила си на писане!
Тамара Уебър

Преди да се захване професионално с писане, Тамара Уебър работи като академичен съветник, преподавател по икономика, офис мениджър на планетариум и дори служител в соларно студио. Омъжва се за ученическата си любов, от когото има три вече пораснали деца. Определя себе си като безнадеждна романтичка, която обожава книги с щастлив край.

Издава сама романа си „Лесна“ като електронна книга, която за кратко се превръща в истинска интернет сензация и се продават 150 000 екземпляра. Огромният успех на книгата привлича вниманието на голямото американско издателство „Пенгуин“, което откупува правата за издаването й и я превръща в международен бестселър, преведен на 26 езика. Романът заема челните места в класациите за най-продавани книги на „Ню Йорк Таймс“, „Амазон“ и „Барнс и Нобъл“. „Лесна“ е първото заглавие от романтичната поредица „Контурите на сърцето“, предназначена за момичета между шестнадесет и тридесет години.

„Ню адълт“ жанрът добива голямата си популярност през последните две години. Основни негови теми са: напускането на родния дом, извоюването на самостоятелност и свързаната с нея загуба на невинност, осъзнаването на собствената сексуалност и значението й, изборът на образование и след това кариера, създаването и запазването на приятелства.
Hermes books -Тук може да прочетете и интервю с авторката.

No comments