Общо показвания

сряда, 13 май 2015 г.

Питър В. Брет-"Защитения"(Книга 1) / Peter V. Brett-"The Warded Man"(Book 1)

Издателство: Колибри
Страници : 472

Във великолепния дебют на Питър В. Брет човешкият род е разгромен от демоните, които владеят нощта. След векове ужас, страх и изолация няколко души дръзват да се изправят срещу врага.Откъс от книгата
  Главните герои са трима – момче, загубило родителите си, когато ядроните пробиват защитата на дома им, което мечтае да открие древните символи, които осигуряват не само защита, но и нападателна мощ; момиче – билкарка, която след разрив със семейството си постига висини в лечителското изкуство; и още един момък, който усвоява важния жонгльорски занаят, много тачен по селата и градовете – едничка радост в тежкия нерадостен живот с непрестанна заплаха над главата.

Книголандия 
 Книгата има изключително добра атмосфера. Мрачната съдба, която множество хора изживяват и безнадежността, която ги е обзела. Съответно се повдигат темите за борбата, надеждата, смелостта и разни други екзистенциални въпроси. Героите са интересни и ти се иска да открият това, което търсят в борбата си срещу демоничните сили на мрака. Всичко това е гарнирано със солидна порция кървища и други хвърчащи телесни части, но не чак толкова, че да е прекалено страшно.
Омагьосано време
Една от най-оригиналните и силни фентъзи серии в последно време, “Защитения” на Питър Брет ще ви пренесе в един кошмарен, но и безкрайно любопитен свят, толкова близък до нашия, и същевременно невероятно различен. Стилът на Брет е отличен, магическата система и самите ядрони са така създадени, че не се чувстват като прост пълнеж, а като жива част от самия свят, който заобикаля нашите герои. И като стана дума за героите – те са живи и истински, човек бързо се привързва към тях… а не е ли това един от признаците за истински добра история и разказвач? Поздравления на ик “Колибри” за страхотното издание и наистина красивата корица. Браво!
The god of tears project

Та да си кажа и аз моето мнение след всичко изчетено за книгата :) Когато говорим за фентъзи,нещата винаги са малко по различни за мен.Това е доста специален жанр,който понякога ме кара да се чувствам в чужди води,достигне ли се до обсъждане на сюжета.Много ми е трудно да пресъздам усещането,което дадено заглавие е оставило в мен или да разкажа защо си заслужава,без да навлизам в жесток спам,който да развали изненадите по пътя на приключението.Отделно в моето съзнание фантастиката винаги е клоняла повече към мъжката аудитория,отколкото към женската и затова винаги когато видя някоя девойка с "Game of Thrones"или Патрик Ротфус-"Името на вятъра"под мишница със загадъчна усмивка си казвам с респект- "Ей,мъжко момиче".Не знам дали това важи и за мен,но "Защитения" от Питър В. Брет just blow my mind !!! Оригинална и неповторима,първата част от "Демонски цикъл"ме засмука в една друга вселена и забравих за всичко.Имам навика когато попадна на разтърсващо и вълнуващо заглавие да му се отдавам до край.Заживях с героите и много се впечатлявах ... общо взето от всичко.Хубаво е да нямаш много опит и база за сравнение.Тогава изживяването е още по-хубаво.Горещо препоръчвам!
А корицата е просто уникална ! 

Няма коментари :

Публикуване на коментар