Общо показвания

неделя, 3 май 2015 г.

Ник Сполдинг-"Интимен наръчник за блогъри" / Nick Spalding -"Love From Both Sides"

Издателство : Ера
Страници : 240

Никога до сега не съм попадала на думата пенис толкова често,колкото в тази книга.Ако имате притеснения или скрупули,то тази книга ще ги разбие с един замах.След нейното прочитане ще сте убедени,че видели най-лошата страна на срещите в търсенето на своята половинка.Ако мислите,че вие сте попадали в сконфузни ситуации,то не сте се запознали с Джейми и Лора!Понякога Купидон е с много лошо чувство за хумор,но когато всичко приключва с Happy end,всичко е наред :) Лека и забавна книжка е сътворил Ник Сполдинг.Пълна с много черен хумор и откровения,та чак до болка.Да се чудиш да се смееш ли,да плачеш ли?Хареса ми,въпреки стресиращото начало.А и кой няма по една две черни малки тайни,които пази като зеницата на окото си?Е,нашите герои са решили да споделят тези скрити бисери в своите блогове,а от нам и ние да се повеселим с тях :)


Нещастието си търси компания – а да списваш блог е добра терапия, когато си закъсал.


"Представяме ви "Интимен наръчник за блогъри" от Ник Сполдинг - страхотна, забавна и остроумна книга. Предупреждението на корицата й гласи "Не четете тази книга пред хора!". Защото в нея героите са такива каквито са - понякога смешни, друг път пълни с комплекси, но винаги искрени, хора, които постоянно търсят и често изпадат в абсурдни ситуации. И най-важното - споделят всичко в своите блогове и дневници.
Героите са Джейми и Лора. Той - "От две години съм сам. Но мъжът не издържа дълго без добра жена до себе си. Под “добра жена” имам предвид, разбира се, жена със сърдечен ритъм и без кожни заболявания, а “до себе си” означава – “върху него и съблечена”. Травмата от жестоката раздяла с Карла ме разочарова от нежния пол, ала опитайте се да вразумите глупавия ми пенис!"
Тя: "Снощи потъпках и последната си искрица достойнство с гнусно деяние, което никога няма да успея да изкупя. Единственото ми оправдание е, че го направих, подтикната от необходимостта “да се върна в играта”. Напълно необяснимо е защо реших, че да „блудствам” с двайсет и девет годишен брокер с увиснали клепачи е най-уместният метод да го направя. Не съм такова момиче все пак. Дори не бях целувала мъж преди третата среща."
Вдъхновението за този роман Ник Сполдинг е получил от своята годеница. Самият той споделя: „След няколко разговора, обвити в алкохолни изпарения, с пъстрата група безпътници, които наричам свои приятели, събрах достатъчно материал за тази книга. Повече от достатъчно всъщност."Източник : Lady Zone

"Джейми и Лора са трийсетгодишни самотници, почти обезсърчени търсачи на своята половинка. Всеки от тях си има своите недостатъци и страхове, но има нещо общо между тях и то е, че отчаяно се нуждаят един от друг.
Още в първата глава, Сполдинг доказва, че книгата му не е препоръчителна за хора със слаби сърца, опънати нерви или склонност към депресия. Описвайки най-жалкото подобие на интимна сцена между Джейми и жена скарана с устната хигиена и квадратен задник и инстинкти на разгонена улична котка, което не пожелавам на никого да преживее, автора всъщност стартира ужасната поредица неуспешни, приличащи на кошмарен сън или сцена от филм на ужасите, срещи на блогъра. Изпитах истинско съжаление към него, въпреки че съм наясно, че не е действителна личност, но знам, че някъде там, се намира неговият реален еквивалент и се надява да изтрие като с гумичка този срамен епизод от живота си.
Джейми все пак успява да си уреди и една среща с потенциал с мис Съвършенство, но прекалената му нервност и комплекси провалят шанса му.
Лора пък вписва в дълги писма подобна поредица от злополучия, в търсене на принца на своите мечти, или поне такъв, който да се нарече приемлив. Първо попада на скучен брокер на недвижими имоти, който почти я приспива с дрънканиците си, след което се натъква на вманиачен велосипедист с гордо наперена в спортния му екип мъжка гордост, който е по-обезпокоен за благосъстоянието на велосипеда си, отколкото за жената до него.
В продължение на месеци, описани в следващите няколко глави, двамата сякаш се лутат на сляпо в Пъкъла на случайни или уредени от техните приятели и познати срещи,срещи на сляпо, скоростни срещи, но в крайна сметка вървят в една посока и накрая намират пътя един към друг, сблъсвайки се случайно на една улица. Повярвайте ми кулминацията още не достигната. Лора и Джейми започват да излизат и описват случващото се между тях, всеки от своята гледна точка. На сцената се появява и бившият приятел на Лора, което заплашва едва зародилите се чувства между двамата. Но, слава Бого, всичко накрая си идва на мястото. "
Източник : The crazy admins

Няма коментари :

Публикуване на коментар