Общо показвания

неделя, 15 март 2015 г.

Стефъни Пъркинс-"Звезди за Лола" / Stephanie Perkins -"Lola and the Boy Next Door"

Издателство : Егмонт България
Страници : 352


"-Значи вярваш,че може да има и втори шанс?-прехапвам устна.

-И втори,и трети,и четвърти.Колкото е нужно.Ако става дума за правилния човек-добавя той."

Обичам всичко в тази книга ! Началото,средата,края,корицата,малките идеи,дребните случки,тръпката от любовта,която обрисува Стефъни Пъркинс (Как го прави толкова перфектно?).Но най- най-любимото ми са героите и техните характери.
Само искам да знам защооо отново корицата трябва да бъде различна.Влюбена съм в оригиналната,а както винаги ние си измисляме свой вариант,включително и превода на заглавието е нещо наше си измайсторено!Искаше ми се да обръщаме повече внимание на кориците.Не,че тази не е хубава,но можеше да бъде толкова по-добре.И да,корицата има значение.

Та книгата като идея хем не е нищо кой знае какво нечувано до сега,хем чувството беше "Толкова готина книга не съм чела до сега!"Но аз май всеки път се чувствам така :) Усмихвах се глуповато до уши и се забавлявах много с Лола и Крикет.Още по-страхотно е,че в книгата се появяват и Ана и Етиен Сен Клер от първата част"Целувка за Ана" .
Историята беше наситена с моменти "Моля ви целунете сеее вече !" и "Колко сладко е товаа!".
В основата на историята е,че съществува  тази истинска,голяма и единствена любов.Тази,с която нещата просто се случват.Независимо от трудностите,от малките и големи проблеми,тя намира начин да бъде прекрасна и вълнуваща.Харесва ми тази теория.Вярвам искрено в нея и знам,че Стефъни Пъркинс е права.Може да правиш грешки,да се луташ неуверен в себе си,борейки се със собствените си демони,несигурен кое е правилно и кое не,сляп за истината пред очите ти,но в крайна сметка всеки заслужава втори шанс.И ако имаш смелостта да потърсиш себе си и да си позволиш да бъдеш щастлив се случват чудеса :) 
Тя е страхотна,цветна,емоционална,лъжкиня от класа,дизайнер на собствените си дрехи,всеки ден с различно облекло(от щуро по-щуро),неуверена в себе си,честичко ядосана,гневна,различна,с двама супер строги,но безумно обичащи я бащи,с куче на име "Господи, Мили Боже"...Тя е Лола.
Той е тих,затворен в себе си,вечно с нещо написано с маркер по ръцете,вечно наврял нос в чертежи,майсторейки нещо и винаги с едното око в съседния прозорец.Защото там живее тя-съседското момиче.А той е съседското момче-Крикет Бел.И двамата са имали своя шанс,пропилян и оставил ги наранени и объркани.
Сега съдбата отново събира пътищата им.Тя е с ново гадже,твърдо решена да отмъсти за разбитото си сърце.А той...той е готов на всичко да спечели отново доверието и любовта й.
Ако в цялата приказка са набъркани и една ревнива сестра,двама бащи,майка,която ту я има,ту не,нещата стават наистина напечени.

Има няколко ключови думи,които ще ми напомнят за книгата:череши,луна,Мария Антоанета,капачки и фигурно пързаляне.

Лола има три съвсем скромни желания.

Първото е да се яви на зимния бал облечена като Мария Антоанета. Иска такава грамадна перука, че да може да побере цяла птичка, и такъв кринолин, че да се наложи да влиза странично през двойната врата. А да, да не забравим и кубинките.

Второто й желание е родителите й най-после да приемат гаджето й. Понеже всъщност го мразят.

А третото? Третото е никога повече да не вижда близнаците Бел. Ама никога!


„Звезди за Лола” се появява на книжния пазар в САЩ през 2011 г. Историята следва тази, разказана от писателката в „Целувка за Ана” – Ана дори има епизодична поява в романа. Въпреки това двете книги да са напълно самостоятелни. Факт е, обаче, че „Звезди за Лола” повтаря успеха на предшественика си, превръща се в международен бестселър и завоюва титлата Най-добър роман за тийнейджъри за 2012 г. на YALSA. Kirkus я определят като „достоен спътник на дебютния хит на Пъркинс „Целувка за Ана”. „Енергичен и хаплив диалог – чувството за хумор на Лола и талантът на Пъркинс да предава емоциите на героите си, превръщат „Звезди за Лола” в страхотно романтично четиво”, коментират от Publishers Weekly. „Не е само любовна история. Това е история за приятелството, порастването и взимането на трудни решения”, допълват от Seventeen.com.


Няма коментари :

Публикуване на коментар