Общо показвания

вторник, 24 март 2015 г.

Заживееш ли в един град,той моментално ти показва и другото си лице,което остава скрито за стотиците хора,нахлули в него с камери,фотоапарати и огромни очаквания.
Когато пристигнах в Лондон с един куфар и много мечти не очаквах,че той може да бъде и толкова мръсен,шумен,пренаселен и стресиращ.След първите месеци на адаптация и възхита от всяка дреболия навлязох в една матрица и всичко се завъртя и сведе до едно непрестанно бягане-за автобуса,влака,метрото,за работа,за следващата среща...притисната от огромната тълпа,която като океан от тела заплашваше да ме погълне,изгубих "онова"трепетно чувство на откривател.Но тази неделя си припомних защо избрах да бъда тук където съм и по-важното как отново да бъда щастлива.Стегнах си раничката,оставих тревогите от ежедневието в къщи и с бодра крачка станах отново турист.
Без план се озовах в Hyde park - времето беше прекрасно,езерото спокойно и пълно с лебеди,а поляните пълни с катерички и патета.
И понеже не ми беше достатъчно,по пътя за Natural History Museum нахраних животинките и в Green park :)Natural History Museum спря дъха ми с архитектура,а това е доста трудно след King's College, Cambridge ! Цялото това величие е комбинирано с изложени модели на същества изчезнали преди милиони години, скелети на динозаври и с над 450000 буркани със образци на различни форми на живот.


 Очаквах всеки момент динозавъра да оживее.Но явно това е ефекта,след като си гледал "Night at the Museum" :)А и един от най-големите плюсове на културния живот в Лондон е липсата на такса за повечето галерии и музеи.Иска се само време и желание.


1 коментар :