Total Pageviews

Мари Лу-Легендата (Книга 1) / Marie Lu-"Legend"

Издателство : Хермес
Страници : 288

За книгата:
Постапокалиптична Америка е разделена на две части: републиката и колониите, които воюват помежду си. Петнадесетгодишният Дей е най-издирваният престъпник в републиката и за главата му е обявена награда. Момчето, родено и израснало в бедния Езерен сектор, е обвинено във възпрепятстване на военната кампания срещу колониите. Никой не знае как точно изглежда Дей и на какво е способен. Смелостта му да се опълчи срещу управниците го превръща в герой за бедните и онеправданите. Превръща го в легенда.
Петнадесетгодишната Джун произхожда от добро семейство и от малка е подготвяна за един от най-високите военни постове в републиката. Родителите й загиват при автомобилна катастрофа и тя остава сама с брат си Метиъс. Джун е истински феномен: единствената, постигнала максимален резултат на изпитанието, от което зависи бъдещето на всеки гражданин на републиката.
Джун и Дей нямат нищо общо помежду си, но пътищата им неочаквано се пресичат. Капитан Метиъс е хладнокръвно убит, докато преследва опасен престъпник. Всички улики сочат към Дей.
Той е готов на всичко, за да набави лекарства за семейството си. Да го спаси от плъзналата из бедните райони смъртоносна зараза. Джун е готова на всичко, за да отмъсти за смъртта на брат си. И двамата дори и не подозират, че ще разкрият зловещи тайни, които ще застрашат живота им.

О-би-ча-м книги като Вероника Рот- "Дивергенти"  , Сюзан Колинс-"Игрите на глада"  ,Лейни Тейлър -"Създадена от дим и кост" , Мариса Мейър-"Синдер" , Али Конди-"Подборът" и т.н.


Това е и причината да реша да прочета и Мари Лу-Легендата.Признавам,че в началото бях разочарована.Трудно тръгна,тежко си я бутах и в един момент реших да я оставя за по-нататък (което винаги означава никога).Но след няколко седмици се оказа,че нямам какво да чета и реших да я взема за всеки случай с мен в автобуса докато пътувам за работа.Радвам се,че й дадох още един шанс.Историята за Джун и Дей този път успя да ме заинтригува,а след няколко страници не можех да оставя книгата на страна.Не знам защо се получи така,но в крайна сметка й видях сметката за един ден и се ядосвах,че нямам и другите книги.
Признавам,че единствената ми критика е шрифта,който издателството са избрали.Знам,че е дребнаво и звучи безсмислено,но явно има значение,щом ми е направило впечатление.Хубаво е,че са запазили оригиналната корица,макар,че я има и в друг вариант,което е доста объркващо.Прочетох,че доста хора в началото не са успели да направят връзката с поредицата.
Радвам се,че не се отказах от книгата!

No comments