Total Pageviews

Джеймс Дашнър-"Лабиринтът: Невъзможно бягство"(Книга 1) / James Dashner-"The Maze Runner"(Book 1)

Издателство : Бард
Страници : 352

Интересна история,на която обаче нещо не й достигна да бъде в моите любими.Идеята е оригинална и държаща те в напрежение.Чете се бързо и леко.Но седмица след прочитането й,направих грешката да изгледам филма...пълно бедствие!През две минути се изнервях,че това няма нищо общо с книгата!Не спирах да коментирам,да се ядосвам и в крайна сметка много се разочаровах.Имах като че ли по-големи очаквания да си съвпаднат двете неща,а то се оказа,че в името на по-добрите филмови ефекти така са си променили нещата,че чак те е яд.Или на мен все още подробностите ми бяха пресни в ума и страшно много се набиваха на очи...Но даже чудовищата няма нищо общо с описаното от Джеймс Дашнър!Все едно гледах "Пришълецът".


С удоволствие бих си взела и следващите части от поредицата,но само за първата дадох 17.50 (които в последствие след прочитането ми се видяха доста).Но наистина останаха много въпроси и неразрешени загадки за продължението,така,че съм на кръстопът.Най-вероятно и на тях ще им дойде времето,но малко по-нататък.
За книгата:

Футуристичен роман антиутопия, първа книга от нашумялата трилогия на Джеймс Дашнър “Лабиринтът” - бестселър на “Ню Йорк Таймс”, смятан за съвременна класика, по който е сниман едноименният филм.
Ако не те е страх, значи не си човек.
Когато Томас се събужда в асансьора, си спомня само името си. Заобиколен е от непознати момчета, които също са изгубили паметта си.
Добре дошъл в Езерото.
Зад високите каменни стени, заобикалящи Езерото, се простира безкраен, постоянно променящ се лабиринт. Това е единственият изход, но никой не е преминавал през него жив.
Всичко ще се промени.
Тогава се появява едно момиче. Първото момиче на света. И носи ужасяващо послание.
Спомни си. Оцелявай. Бягай!

                                                                                                     

“Чудесен екшън - високоскоростен, и все пак изпълнен с размисли и наблюдения.”
Нюздей


“Държи читателя на нокти до последния момент.”
Киркъс ревюс


“Тотално завладяващо четиво!”
Буклист
No comments