Общо показвания

понеделник, 26 януари 2015 г.

Вероника Рот-"Фор" / Veronica Roth -"Four: A Divergent Collection"

Издателство : Егмонт България
Страници : 240

Невероятното приключение от "Дивергенти" през погледа на Тобиас ме накара да си припомня колко харесвам тази трилогия.Новият свеж поглед само показва колко много има да разкаже той.Ако в предните книги определени моменти и случки бяха само загатнати,сега им бе отделено специално внимание.Неговият живот е не по-малко интересен от този на Трис.Много оригинално и разчупено се е получило.Интересното е,че самата авторка признава за първоначалното си желание героят в трилогията да бъде момче и последствие чак в съзнанието й се ражда Трис.Вероника Рот има свой изграден стил на писане,който ще опозная вече на всякъде.Тя прониква дълбоко в своите образи и те повлича със себе си,а какво по-хубаво то това ?


"Книгата съдържа четири части, както и три  кратки глави, свързани с интересни моменти  между Фор и Трис от първата книга. Според мен това е книга, насочена само и единствено към феновете на „Дивергенти“- не е написана, за да бъде разбирана от някой, който не е чел дори първата книга. В такъв случай разказът би му бил непълен. Подозирам, че частите са толкова именно заради името на героя. "Черно-бели и вълшебни
Две години преди Беатрис Прайър да направи своя избор, шестнадесетгодишният син на лидера на Аскетите избира същия път. Преминаването на Тобиас в кастата на Безстрашните е шанс за него да започне всичко отначало. Тук няма да се обръщат към него с името, което родителите му са дали. Тук той няма да позволи на страха да го превърне в мижитурка.

Наречен вече Фор, той открива по време на инициацията, че при Безстрашните ще успее. Това е само началото. Фор трябва да извоюва своето място в йерархията на новата си каста. Решенията му ще окажат влияние върху бъдещето на новите послушници, но също така ще разкрият тайни, които ще застрашат собственото му бъдеще, както и това на цялата система.

Две години по-късно всичко е на път да се промени. Първият скочил в мрежата послушник не само ще преобърне представите за света, в който живеят, но и ще му даде причина да се назове Тобиас отново.


Актьорът Theo James е перфектен избор за ролята!

Няма коментари :

Публикуване на коментар