Общо показвания

петък, 26 септември 2014 г.

Лейни Тейлър-"Дни на кръв и звездна светлина" (Книга 2) / Laini Taylor-"Days of Blood & Starlight" (Book 2)


"Имало едно време един ангел и един дявол,хванали ядец от двете страни.Прекършили го и светът се разчупил на две."


В „Дни на кръв и звездна светлина” авторката Лейни Тейлър се завръща към историята на Кару и Акива. Техните раси воюват за един изпепелен свят, който заплашва завинаги да раздели някогашните влюбени. Писателката рисува с думи, история, изтъкана от емоция, болка и любов, пролята кръв, вина и отчаяние.В нея красивата мистериозна Кару със синята коса и скицник, изпълнен с рисунки на неземни същества, най-сетне е разбрала коя е и какво е. Но тази истина не й донася мир. С нея Кару открива най-вече онова, което иска да заличи на всяка цена: любовта й към Акива – врага, който я предава. Но докъде е готова да стигне тя, за да отмъсти за своя народ?
Докато Кару и химерите създават армия от чудовища в земя на прах и звездна светлина, Акива води серафимите на друга война – не за отмъщение, а за надежда. Номоже ли надеждата да бъде възкресена от пепелта на една разбита мечта?Източник : Ladyzone
Издателство :Егмонт България
Страници : 504

Не искам тази история да свършва!Дълго време в мен ще живеят Зузана,Бримстоун,Исса,Акива,Кару и цялата палитра от чудати същества,населяващи ту нашият,ту техният приказен свят с две луни.
Какво повече мога да кажа,освен,че поредицата си заслужава.Понеже за по-малко от седмица съм вече на третата книга,ми е много трудно да пиша за тях по отделно.За мен тази приказка е едно цяло и посегнеш ли към първата книга,няма как да си сложиш спирачка и да сложиш останалите на изчакване.Начинът на Лейни за създаване на една история си играе със струните на моето въображение,а ефекта е възхищение пред таланта й!Коя страна ще заемете в тази безкрайна война,при положение,че авторката майсторски ни разкрива и двете страни на вражеския лагер?Серафими или химери?Потопете се в това приключение и със сигурност следващата ви желана дестинация за почивка ще бъде Ерец (но е едни по-добри времена).
"Една любов,не познала граници като смъртта,неподчиняваща се на желанието за мъст и нехаеща срещу всички "Не" по пътя,поръсен с надежда и вяра за едно ново начало!"

Няма коментари :

Публикуване на коментар