Total Pageviews

Джеймс Ролинс-"Кървавото евангелие" ("Орденът на сангвинистите"-Книга 1) / James Rollins -"The Blood Gospel: The Order of the Sanguines Series"(Book 1)

Издателство : Бард
Страници : 592

След " Последният оракул " си бях казала,че това няма да бъде последната книга на Джеймс Ролинс,която ще прочета.Дълго избрах и накрая реших да дам шанс на "Кървавото евангелие".Тъмната история на света!Кървавото евангелие ще ви разтърси с разкритията си за тайната история на света. Защо католическите свещеници носят кръст на гърдите си? Защо дават обет за целомъдрие? Защо монасите крият лицата си под качулки? И защо Римокатолическата църква твърди, че освещаването на виното по време на литургия го превръща в кръвта на самия Христос? Отговорите на всички тези въпроси са свързани с тайна секта във Ватикана, за която се носят само слухове, но чието съществуване е било изложено на показ пред всички от самия Рембранд – таен орден, известен просто като сангвинисти.И едно предупреждение: някои книги никога не трябва да бъдат намирани и отваряни!
Еми просто нямаше как пък да не отворя точно тази книга.Обичам истории за тайни ордени,скрити послания в изкуството,загадки и мистерии.А тук бяха намесени и върколаци и вампири...еха !И това е само първата книга от серията за "Орденът на сангвинистите".Хареса ми бързото действие,преплетено с древни пророчества и библейски предания.Пътешествието на тримата главни герои ще ги отведе до Германия, Русия и Рим в състезание за откриването на тайно Евангелие, чийто автор е самия Христос,споделил тайните на безсмъртието в него.

Корицата е достатъчно добра,за да нямам забележки към нея,дори сега като се загледам,прилепите ясно ми напомнят на една определена сцена от книгата.
Единствения минус е,че когато попадна на серия,която ми харесва,искам да имам всичките книги на куп,за да ги прочета една след друга.А за съжаление ако искам да разбера какво се случва с Ерин Грейнджър,Рун Корза и Джордан,ще се наложи да почакам.
Ще успеят ли Жената на Познанието, Войнът на Човека и Рицарят на Христа да изпълнят своята мисия до край ?No comments