Общо показвания

неделя, 10 август 2014 г.

Брандън Сандърсън-"Ритматистът"(Книга 1) / Brandon Sanderson -"The Rithmatist"(Book 1)

Издателство : Артлайн Студиос
Страници : 359


Ето на това му казвам да се наслаждаваш на една книга и буквално да я вкусваш,но не на малки хапки,а на веднъж.Колкото и да ти се иска да я приемаш на малки дози страничка по страничка,в един момент просто биваш погълнат от нея и се озоваваш сред тебеширения прах със събудено любопитство.
Кой е Брандън Сандърсън?Е,сега ще ви отговоря накратко.Сандърсън е магьосник с пълна торбичка тебеширени вълшебства,които се спотайват между страниците.Не мога да не се възхитя на въображението и майсторското перо на автора.Един нов свят,в който дарбата да рисуваш те превръща от обикновен човек в привилегирован войн,готов да жертва живота си за останалите.
Не харесвате математика и геометрия...е,помислете отново.Кръговете,цифрите и изчисленията добиват нов смисъл в този така поглъщащ роман.Няма да можете да се отделите от книгата,докато не я прочетете до края.
Ще успее ли главният герой Joel да постигне мечтата си,въпреки присмеха и липсата на подкрепа от останалите?Ще успее ли тебеширът в ръката му да оживее и да създаде така бленуваните тебеширчета?
Горещо препоръчвам :)А и вижте тази корица.Кой може да й устои?Сюжет: Младият Джоел, ученик в престижния колеж Армедиус, изключително запален по ритматиката, макар и неритматист, е въвлечен в полицейско разследване в кампуса на учебното заведение. Заплашен от отстраняване заради слаб успех, той е решен да опита да стане ритматист – или поне да съумее да разбере защо от известно време насам изчезват ученици ритматисти. Привлечен за сътрудник в разследването от директора на колежа и от един от помагащите на полицията професори ритматисти, Джоел се оказва въвлечен в безмилостна битка с хитър и изключително умел противник. Ще успее ли да го разкрие и да спре престъпленията?

 Източник : My Fantasy ExperienceНяма коментари :

Публикуване на коментар