Общо показвания

събота, 14 юни 2014 г.

Даниела Сасердоти-"Отведи ме у дома" / Daniela Sacerdoti-"Take Me Home"

Издателство : Ера
Страници : 280
Дали в отломките от миналото се крие пътят към щастието?


Почувствах тази книга като продължение на "Бди над мен" .Ако Нора Робъртс ме накара да се влюбя страстно в Ирландия,то Даниела Сасердоти ми показа очарованието на Шотландия и малкото селце Глен Авих-езерото,гората,малките улички,изпълнени с история...

Отново посланието на авторката е насочено към вечното търсене на емоционалният баланс и щастието.Когато се чувстваш слаб и изгубен,винаги можеш да се прибереш у дома,а там те чакат спомените за човека който си бил преди големият и страшен живот да си покаже ноктите.Когато си бил дете и всичко е било лесно,а ароматите,хората и пейзажът на вкъщи действа като балсам за душата.
Айнари Монтийт е на двадесет и пет и има зад гърба си тежка раздяла,разбила сърцето й.Нейният избор е да напусне Шотландия и да потърси щастието в Лондон.Там тя открива вярна и близка приятелка и мъж,срещу чийто чар се е имунизирала под действието на страха да не бъде наранена отново.Но три години любовта на Алекс се таи дълбоко в сърцето му,докато една нощ нежността изплува на повърхноста и той прекарва приказна нощ с Айнари.Страхът на младата жена обаче я кара да се отдръпне и да се върне в родното си градче.Но уви това не е единствената причина за завръщането й.По-малката й сестричка е болна от сърце а ето че надеждата е изгаснала и дните й са преброени.След телефонен разговор с брат си,Айнари окончателно оставя всичко зад гърба си и се завръща,за да се погрижи за семейството си.
И изведнъж, мистериозно, Айнари губи гласа си, но пък интуицията ѝ още повече се засилва – наследствена дарба от поколения наред. И когато глас от миналото натрапчиво ѝ шепне "Отведи ме у дома", Айнари разкрива тайна, която най-после ще я накара да се почувства свободна.Езерото е чакало цели 13 години,за да разкрие своята мрачна тайна...

"-Айнари-поправи ме с усмивка тя.-Не се произнася нито с Х,нито с Л.В средата има Н.
-Извинявай.
-Няма нищо-усмихна се отново тя.-Случва се не прекъснато.Мама открила името в книга с шотландски приказки.Не го била чувала дотогава."

Няма коментари :

Публикуване на коментар