Общо показвания

събота, 14 юни 2014 г.

Мариса Мейър-"Скарлет" (Лунните хроники Книга 2) / Marissa Meyer-"Scarlet" (The Lunar Chronicles Book 2)


Издателство :Егмонт България
Страници : 408


Това не е историята, която си спомняте. Но е тази, която няма да забравите...

Харесах "Скарлет" дори повече от "Синдер",ако това е възможно.Очаквах книгите от серията да са отделени и всяка една от тях да бъде сама за себе си,но Мариса Мейър ме изненада много приятно.Във втората част от "Лунните хроники" не се разделяме с  нашият талантлив механик киборг Синдер,а напротив,ставаме свидетели на срещата й с нов герой в лицето на капитан Трън,като двамата не пропускат да се забъркат в още по-опасни приключения.Знанието,че не някой друг,а тя е дълго издирваната и обвита в мит принцеса Селена,принуждава Синдер да избяга от затвора и да се превърне в изгнаник.По пътя си тя въвлича неочаквано Трън,който ще й помогне със своят откраднат кораб,който ще послужи като временно тяло на андроида Ико.

Междувременно в едно малко селце бабата на Скарлет изчезва мистериозно,но никой от властите не приема случаят на сериозно.Младото момиче знае любовта на баба си към нея,фермата и работата и че никога не би изчезнала така безследно без никакви новини.Колкото повече се измъчва Скарлет,толкова повече интуицията й нашепва,че нещата са по-сериозни от колкото изглеждат.Разбира се,тя се оказва права.Двете истории се преплитат по много майсторски начин,очаровайки ме.Скарлет също ще си намери спътник,но не кой да е ,а самият Вълк.Той е потаен,секси,вълнуващ,неустоим,но и много див.Може ли 
госпожица Беноа да му се довери или трябва да разчита само на себе си?Разбулвайки част от тайната за изчезването на баба й,Вълкът ще тръгне на една спасителна операция,но каква ли е крайната му цел?


Следващите две части за сега са "Cress"(Рапунцел) и "Winter"(Снежанка).Само ще спомена,че много се надявам да има книга и за Бел от "Красавицата и звяра" !
Втората книга от "Лунните хроники" се появява на книжния пазар в САЩ в началото на тази година и е приета не по-малко радушно от предшественика си. С излизането си "Скарлет" дебютира в листата за бестселъри на "Ню Йорк Таймс", където присъства и "Синдер". Сюжетът на романите очарова читатели в 24 държави със свежия и необичаен поглед към жанр, станал изключително популярен в последната година – преразказа на приказките от нашето детство. Критиката също не скъпи хвалебствия.

"Стахотен избор за всички възрасти, тези романи ще доставят наслада и ще се четат – няколкократно."
Voya

"Феновете на Мариса Мейер ще се потопят с наслада в това амбициозно и напълно удовлетворяващо продължение на "Синдер"."
Publishers Weekly

Ревюто на Преслава Илиева в Аз четаНяма коментари :

Публикуване на коментар