Общо показвания

неделя, 25 май 2014 г.

Стивън Уотсън -"Преди да заспя" / S.J. Watson-"Before I Go To Sleep"

Носител на наградата ГАЛАКСИ за трилър на 2011 г.

Издателство : Обсидиан
Страници : 384

Добре дошли в живота на Кристин. Нейната история е история за изневярата и цената на мимолетните увлечения, но преди всичко за онази любов, която може да се изличи от паметта, но не и от сърцето.

"Преди да заспя" е книга,която прочетох заради края.Толкова много исках да разбера какво се случва с главната героиня и дали ще има happy end,че буквално препусках по страниците.Историята ми хареса,но и успя доста да ме психира.Дали защото я четях предимно вечер (а нощно време всичко изглежда различно и винаги малко по-плашещо)не знам,но идеята,че може ако заспя на сутринта да не помня нищо ме ужасяваше.

Кристин се събужда объркана в чужда стая,в чуждо легло с чужд мъж в него...но се оказва,че и стаята и леглото и мъжа са нейни.Всеки ден тя трябва на ново да започва живота си,без спомен от миналия ден.Тя страда от амнезия след инцидент,след който губи способността си да запази спомените от миналото.Воденето на дневник обаче дава възможност на Криси да се докосне до скорошните си преживявания,но още първото изречение „Нe ce дoвepявaй на Бeн.”я настройва подозрително срещу човека,който се представя за неин съпруг.
Тя трябва всеки ден да събира парченца от мозайката на живота си,за да добие представа коя е.Всичко е прекалено сложно,след безкрайния поток от лъжи с които е обградена.Какво се е случило вчера,миналата седмица,миналата година?Какво е довело до състоянието й?Ще успее ли някога да си спомни ?

Фeнoмeнaлният дeбют нa 2011 г., гoлямoтo oткpитиe нa бpитaнcкaтa литepaтуpa. Poмaнът c eлeмeнти нa пcиxoлoгичecки тpилъp e пpoдaдeн в 42 cтpaни caмo мeceц, cлeд кaтo aвтopът му гo пpeдлaгa нa литepaтуpeн aгeнт.


Началото на книгата може да прочетете ТУКНяма коментари :

Публикуване на коментар