Total Pageviews

Моника Пец-"Дамски вторници" / Monika Peetz-"Die Dienstagsfrauen"


Издателство : Enthusiast
Страници : 304

Романът е истинско съкровище .Исках и аз да имам запазено шесто място на масата до камината в заведението на Люк в Ле Жарден.
Издателство Ентусиаст са подбрали нежна и изчистена корица,която ми достави истинско удоволствие да я държа в ръцете си.

От 15 години те са най-добри приятелки. Всеки първи вторник от месеца петте дами се срещат в заведението на любимия си френски готвач, а веднъж годишно се наслаждават на съвместната си почивка.
Каролине е  успешна адвокатка,спортен тип,с привидно добър брак.
Ева е майка на четири деца с вечно зает съпруг и слабост към похапването.
Кики е най-младата в групата и е дизайнерка,който отчаяно се опитва да избяга от сериозна връзка и между другото все още иска да изгради кариера.
Естел е истинска светска дама,най-възрастната от тях. С лека тенденция към иронията и лукса,за нея е важно да се виждат богатството й,второто жилище в Сент Мориц и добрия й хендикап в голфа.

Юдит е бледа и слабичка жена, която тъкмо е загубила съпруга си от сериозно заболяване и не може да повярва отново в живота.
Тя решава да тръгне на поклонническо пътуване,следвайки стъпките му,описани в дневник и четирите жени, загрижени за скърбящата си приятелка, решават да я последват в пътуването  до Лурд, Франция.Стъпка по стъпка, петте дами се натъкват на тайна, която ще обърка целия им живот и ще постави на голямо изпитание тяхното приятелство.Петте жени са  забавни и смешни,сериозни и тъжни,изтощени и цинични.Тъй като всяка от тях напуска семейството си и се съгласява да се откаже от своя ежедневен ритъм,комфорт и навици,животът придобива ново измерение.Това е дълъг изтощителен поход,който изважда на яве характера на всяка от тях. Героите са автентични и няма как да не се припознаете в някой от тях.

Още с публикуването на „Дамски вторници“ книгата оглавява класациите за бестселъри в Германия повече от 30 седмици. Само за няколко месеца са продадени над 400 000 копия, което я прави едно от най-продаваните заглавия в Германия за първата половина на 2011 г. За една година тиражите надхвърлят 700 000 броя. Правата на романа са продадени в 16 държави. Книгата е филмирана през 2011 г. и премиерата на лентата е по немската телевизия ARD.

"Седем дни сами" е продължението на книгата,която със сигурност бих прочела.Седем дневна почивка в усамотения хотел-замък Ахенкирх с цел лечебно гладуване изправя петте приятелки пред ново приключение.

No comments