Общо показвания

събота, 24 май 2014 г.

Дженифър Смит-"Теория за любовта от пръв поглед" / Jennifer E. Smith -"The Statistical Probability of Love at First Sight"

Издателство : Ера
Страници : 216Кой би предположил, че 4 минути могат да променят всичко?

Днес вероятно е най-лошият ден от живота на 17-годишната Хадли. Тя трябва да замине за Лондон, за да присъства на сватбата на собствения си баща. Но цяла колекция от закъснения се изпречва на пътя й – налага се в последния момент презрамките на роклята й да бъдат скъсени; порязва се на лист хартия, докато си принтира билета; губи зарядното си; забравя си книгата; на магистралата има задръстване; майка й пропуска отклонението за летището и едно от колелцата на куфара й се движи на криво. И въпреки всичко това, Хадли изпуска самолета само за някакви си 4 минути. 

Не, че изгаря от желание за замине. Първо – Хадли страда от клаустрофобия и има страх от летене. И второ – баща й се жени повторно! Само преди две години той заминава, за да преподава в Оксфорд. Малко след това иска развод от майка й. А сега е готов да обвърже живота си с някаква жена, която Хадли дори не познава. Това определено е най-лошият ден! Тя е ядосана, отчаяна и трябва да изчака три часа до следващия полет. 

И тогава, сред тълпата, среща Него. Оливър – красив, забавен, мил и... англичанин. Той любезно й предлага помощта си на претъпканото летище, а като подарък от съдбата е настанен до нея  в следващия самолет до британската столица. 

Дългият нощен полет минава неусетно в обсъждане на творчеството на Дикенс, страха от майонеза и разгорещена дискусия за анимационните филми. Но Хадли знае, че летенето има една особеност – можеш да разговаряш с някого часове наред и дори да не го попиташ за името, да споделиш с него най-съкровените си тайни и никога повече да не го видиш

Изглежда точно това ще се случи с нея и Оливър, след като двамата се изгубват в хаоса на лондонското летище. Хадли не знае нито фамилията му, нито неговия номер, нито адреса му... Ще се намеси ли съдбата отново, за да се срещнат поне още веднъж? Или Хадли трябва да й помогне малко?

Мислите за Оливър обаче са поизбутани на заден план от основната цел на пътуването – сватбата. И срещата с баща й, на когото тя все още не може да прости, че ги е напуснал. До края на деня Хадли трябва да вземе едно съдбоносно решение – дали да се опита да разбере баща си и да приеме новата му съпруга.


Източник-LadyZone

Няма коментари :

Публикуване на коментар