Общо показвания

вторник, 27 май 2014 г.

Кийра Кас-"Изборът"(Книга 1) / Kiera Cass-"The Selection" (Book 1)Издателство : Егмонт България
Страници : 328


Корицата е просто очарователна ! Нямаше как да не надникна какво се намира между нея и това,което открих ми хареса много.

"Изборът" е първата книга от трилогията и ми подейства като свежа глътка въздух.Това е една прекрасна модерна приказка в бъдещето тип Пепеляшка,но с кастова система от едно до осем.Обичам приказки 
Принц Максън е самотно момче,израснало между стените на замъка,без голям шанс да контактува с много момичета,камо ли да срещне любовта.Това е и целта на Изборът.Всяко момиче на възраст от 16 до 20 години получава уведомление за шанс да се включи в надпреварата и да бъде една от 35 те,които ще бъдат подбрани и ще имат възможността да прекарат достатъчно време в замъка,за да се опознаят с принца.На финалът ще остане само една,която ще стане негова съпруга и бъдеща кралица на Илеa.
Що се отнася до нашата героиня Америка,тя не иска да има нищо общо с Изборът.Но поради ниското си положение като петица в кастовата система,тя е убедена от майка си само да пробва.Дори и да не спечелиш накрая живота ти се променя завинаги,като след участието си повишен в по високо число в обществото.
Въпреки всичко Америка не е особено впечатлена,защото тя се чувства добре където е.Тя си има тайно гадже-Аспен,има си своята музика и прекрасно семейство,в което се чувства щастлива.Но едно разбито сърце може да преобърне всичко,а точно това се случва.За един миг Америка бива изоставена от Аспен,става една от 35 те избраници в Избора,трябва да напусне семейството си и да се превърне в принцеса.Отношенията,които се пораждат между Америка и принца са нестандартни и много ми харесаха.

Книгата е по-скоро приказка за тинейджъри,но понякога имам нужда от точно такъв тип книги,стига да са добре написани,а Кийра Кас се беше справила изключително добре.

Книгата е преведена на 24 езика.

„Почитателите на приказните сюжети ще се влюбят в алтернативната реалност, която оживява на страниците на „Изборът”, и с нетърпение ще очакват продължението.”
– School  Library JournalТук може да прочетете началото на книгата

Ревюто на Аз чета .

Няма коментари :

Публикуване на коментар