Общо показвания

петък, 18 април 2014 г.

Мат Хейг-"Кланът Радли" / Matt Haig-"The Radleys"

Издателство : Intense 
Страници : 384

Дори една капка може да преобърне всичко !

Питър и Хелън избягват от дивият живот в Лондон,преселвайки се в малкото тихо селце Bishopsthorpe,където могат спокойно да отгледат децата си Роуън и Клара.
Те случат Радио 4,ходят на сбирката на литературният клуб,карат кола каквато се очаква от тях в комплект с дрехите и къщата и редовно вечерят с техните съседи.
Но този "нормален" живот е само една мечта и фантазия,понеже те са вампири-въздържатели.Да истина е !Техните две социално отхвърлени деца, тинейджъри момче и момиче , дори не знаят какви са,защото родителите им не са им казали.Дори Клара решава да стане веган,представяте ли си...
И ако си мислите,че да си вампир решава всички тийн проблеми,грешите.Дните на децата Радли са изпълнени с постоянна умора,кожни обриви,чувство за депресия и тревожност,което води до тормоз от съучениците им.
Бащата,който е роден като вампир иска да им кажат,но Хелън е била превърната и иска да забрави каква е сега,изграждайки семейството им върху една химера.Животът им тече спокойно,докато една нощ по време на парти съученик на Клара не се опитва да я насили,а инстинктите й се оказват по-силни от нея.Какво се случва,когато 17 годишни пазени тайни започват да се разплитат и да излизат на яве ?Бракът на родителите им се разпада,и всеки член на семейството търси някакъв смисъл в живота си.Всичко е усложнено от брата на Питър, Уил, властен и харизматичен вампир, който се появява в Bishopsthorpe привидно с цел да помогне. Пристигането му обаче изважда на повърхността нови тайни и усложнения. Сега за семейство Радли ще е трудно да избегне съседските клюки – това е сигурно.Дори и "Наръчник на вампира въздържател",чието копие те крият под леглото си не може да им помогне да преодолеят същността си.
Но тази история е много повече от кръв,разпятия,чесън и светена вода.
Засегнати са теми за здравословният баланс между това,което трябва,и това,което желаете,за самочувствието,несигурността и ревността и разбира се за семейните връзки.


“Убийствено ексцентричен .... необикновено вълнуващ портерт на брак, в който двамата партньори са принудени да отричат инстинктите и желанията си.” – The Guardian

“Забавен, страховит и зловещо познат сценарии!” – Алфонсо Куарон


“Тази язвителна сатира на въздържанието и отдаването на удоволствията (и на опитите да не изядеш съседите си) е неповторим пир. Очаквайте неочакваното и няма да останете разочаровани.” Vogue

“Прочетет я, преди да видите филма, продуциран от Алфонсо Куарон. Вкусна е – от началото до края. Не искате да свършва.” – Патрик Кийлти, BBCНяма коментари :

Публикуване на коментар