Общо показвания

петък, 11 април 2014 г.

Джефри Дивър и др.-"Ръкописът на Шопен" / Jeffery Deaver -"Watchlist: A Serial Thriller" (The Chopin Manuscript)


Издателство : Бард
Страници : 208
"Ръкописът на Шопен" е едно уникално сътрудничество с двадесет и един от най-големите трилър писатели в света.Четейки инфо за книгата на английски разбрах,че книгата е разделена на две части,а аз имах само първата.The Copper Bracelet е продължението,но първата част си има своят край,така че не бях усетила липсата до преди това.
В началото подходих към книгата с недоверие.Как е възможно всеки един от авторите да се изяви в 208 страници и на всичкото отгоре да стане вълнуващ трилър ? Но още на първите страници забравих предрасъдъците си и се впуснах в едно приключение,където музиката може да бъде смъртоносна.Въпреки,че не обичам книги с много имена,защото се обърквам за ролята им в сюжета,тук успях да проследя действието без проблемно.Прочетох книгата преди 1 седмица,но все отлагах да напиша мнението си за нея,понеже е доста противоречиво.Хем ми хареса много,хем очаквах повече от всички тези доказани имена.В мен остана усещането,че това не е книга за гонене на тиражи и доказване,а по скоро събиране на стара група приятели,които знаят какво правят и решават да се позабавляват.Нещо като почивка от работата(но какво може да прави един писател в почивката си освен отново да пише ? )И за да бъде честно,всеки получава по една глава за да прави каквото реши с героят.Дивър пише първите и последните глави на новелата , други автори попълват и изграждат историята между тях. Отличаваха се завиден брой от злодеи , герои и жертви .
Бившият следовател по военнопрестъпления Харолд Мидълтън притежава неизвестен ръкопис на Фредерик Шопен. Той обаче не подозира, че сред написаните на ръка ноти се крие тайна, която би застрашила живота на хиляди американци. Докато препуска от Полша до Америка, за да разгадае тайната на ръкописа, Мидълтън е обвинен в убийство, преследван от федерални агенти и наемни убийци. Но най-голямата заплаха ще дойде от загадъчна личност от миналото му - мъж, известен като Фауст.В това приключение на живот и смърт са замесени бившата му жена,дъщеря му,зет му,бивши колеги,приятели и врагове.

Няма коментари :

Публикуване на коментар