Общо показвания

сряда, 16 април 2014 г.

Карин Герхардсен-"Джинджифиловата къща" / Carin Gerhardsen-"Pepparkakshuset"

Издателство : Бард
Страници : 320

„Джинджифиловата къща“ е първата книга от поредицата „Хамарби“ за инспектор Кони Хьоберг и неговия екип.
Този емоционален разказ изследва училищният тормоз сред малките деца и ефектът,който оказва върху тях. Могат ли действията на другите да ни засегнат по начин,който напълно да съсипе животът ни? А колко дълго е способно да се подклажда желанието за отмъщение?
Малкият Томас е жертва на тормоз в предучилищна възраст от своите връстници.Ден след ден той трябва да се изправя сам срещу подигравките и физическите наранявания,които завинаги белязват детското му съзнание,определяйки целият му живот.Вследствие на психическите травми,които не успяват да зараснат,той се превръща в неуверен,притеснителен и затворен в себе си мъж.Дори в края на четиридесетте той продължава да се чувства жертва на заобикалящият го свят.Една нощ след работа той забелязва един от тарторите-Ханс,който сега е на средна възраст , самоуверен,бизнес партньор с любящо семейство.За първи път в живота си Томас решава да действа  и открива,че наистина има власт-властта да отнеме живот.
След тази нощ няколко човека на възраст 44 години биват открити убити по брутален начин със следи от мъчения.
Криминалния следовател Кони Хьоберг се заема с убийството на Ханс,но без заподозрян и без мотив, екипът на криминалиста е в задънена улица,докато не свързват случая с другите убийства  и не разбират, че са изправени пред сериен убиец с ужасяваща вендета...
Хареса ми,че имаше и второстепенна сюжетна линия.Петра-част от екипа на Хьоберг,вярва, че е била дрогирана и  изнасилена. Тя се фокусира върху събирането на необходимите доказателства , за да изпрати извършителят в затвора за много дълго време .

Сериен убиец,разчистване на стари сметки,едно откраднато детство,оригинално заглавие и интригуваща корица ...тази комбинация оформи страхотен трилър,от който не успях да се отделя до края.

Издателство Бард бяха използвали идеален шрифт на текста,който не натоварва очите(което лично за мен е доста важно за книжното тяло освен корицата).

Няма коментари :

Публикуване на коментар