Общо показвания

събота, 19 април 2014 г.

Анди Андрюс -"Съкровищата на пътешественика" / Andy Andrews -"The Traveler's Gift: Seven Decisions that Determine Personal Success"
Издателство : Skyprint
Страници : 168

"Съкровищата на пътешественика" ми подейства вдъхновяващо,като глътка свеж въздух.
Когато цялата вселена е срещу теб и не спираш да се питаш "Защо точно аз?",повярвай,че зад ъгъла може да те чака един нов живот.
Тази прекрасна книга ни разказва за живота на Дейвид Прондър,който е загубил работата си,дъщеря му се нуждае от спешна операция на сливиците,за която той няма пари и къщата му е ипотекирана.Чувството за провал се стоварва отгоре му неочаквано и непосилно и той е готов да се откаже от всичко...
Слабостта го обзема докато е зад волана и съзнателно той претърпява катастрофа.Но вместо да сложи край,това слага начало на едно пътешествие,което ще го срещне с ключови хора в историята , за да си вземе поука от всеки един от тях-Хари Труман,Цар Соломон,полковник Джошуа Лорънс Чембърлейн,Христофор Колумб,Ане Франк,Ейбрахам Линкълн и архангел Гавриил.Седем личности,които ще мотивират Дейвид и ще отговорят на въпросът му “Защо точно аз?”.
Всъщност отговорът не е някаква тайна,която чуваме за първи път.Истината е,че всеки един от нас го знае вътре в сърцето си и само трябва да намери сили да поиска било то прошка,вяра,сила или надежда.Както и предните две книги,които прочетох на Анди,и тази беше с много красива корица-истинско удоволствие да я държиш в ръцете си.


“Съкровищата не са заключени в банков трезор,
те са между страниците на тази книга.”Филип Трифонов
На изявленията на някои критици, че е написал “книгата на столетието” Анди свива рамене и с широка усмивка отговаря: “Е, това столетие беше доста кратко.”
“Съкровищата на пътешественика” е най- известната книга на Анди Андрюс. Преведена е на повече от двайсет езика, а в някои американски училища е включена в учебната програма по литература. 
“Съкровищата на пътешественика” (The Traveler’s Gift) е литературен феномен. Ръкописът на Анди Андрюс е бил отхвърлян с изумително единодушие от големите издатели в САЩ в продължение на три години, преди Thomas Nelson Publishers да се съгласят да го публикуват през 2002 година. Веднага след издаването си книгата влиза в класациите за бестселъри на най-авторитетните медии и книжарски вериги. Изключителната й оригиналност става причина Ню Йорк Таймс да я класира в раздел “бизнес”, Уол стрийт джърнъл – в “психология”, Барнс и Нобъл – в “мотивационна литература”, а Амазон – в “художествена литература”.


Няма коментари :

Публикуване на коментар