Total Pageviews

Елоиза Джеймс -"Когато Красавицата укроти Звяра" / Eloisa James -"When Beauty Tamed the Beast"

Една по-различна интерпретация на любимата ми приказка "Красавицата и звярът".

Имах нужда от книга,която да е лека,хумористична и романтична.И попаднах на името Елоиза Джеймс и нейната серия  Fairy Tales.

Линет Трин живее само с баща си след смъртта на майка й.Майка,която не се е вписвала в обществото поради освободеното си поведение и многото си любовници.Линет наследява красотата и чарът от нея,но и репутацията й.Всички очакват младото момиче да има същият непостоянен и лековат характер.Затова след едно недоразумение репутацията й е съсипана.Тя си позволява флирт с принц Огъстъс Фредерик,който след това отказва да се ожени за нея.
Баща й и леля й скрояват план,който да й позволи въпреки всичко да успее да се омъжи.Слуховете твърдят, че Пиърс Йелвъртън, граф Марчант, си търси жена.Единственото изискване на сприхавия благородник — който между другото е лекар — е баща му да му намери булка, която да е по-красива от слънцето и луната. Линет е сигурна, че щом Пиърс я види, ще е запленен както всички останали мъже, които са я срещали. Но веднага след първата си среща с опакия, упорит, интелигентен и интригуващ доктор, тя разбира, че той не е това, което си е представяла…В моите представи Линет беше актрисата Amy Adams ,а Пиърс имаше образът на доктор Хаус или по-точно Hugh Laurie.Може би заради острият му език,бастуна с който се предвижва и лекарската му професия :)

В романът присъстваше и икономът Прюфрок,който наподобяваше свещникът в приказката.Линет обича книгите и разбира се се информира за пътя към библиотеката.
Приликата с приказката беше очевидна,но не и дразнеща.Имаше си свой собствен сюжет и изненади :) 

No comments