Общо показвания

петък, 7 март 2014 г.

Аугусто Кури-"Продавач на мечти. Призванието" / Augusto Cury -"The Dreamseller: The Calling "

Издателство :Ера
Страници : 240

Анди Андрюс -"Проницателят" , Паулу Коелю-"Захир" ,"Елиф Шафак -"Любов" , Хорхе Букай-"Нека ти разкажа" ...
Това са все книги,които оставят в мен чувството,което изпитах след прочитането на "Продавач на мечти. Призванието".И всеки път си напомням,че поне веднъж годишно трябва да си подарявам тази емоция-абсолютна надежда.Няма как докато се изгубваш и намираш сред страниците,написани от Аугусто Кури ,да не премахваш стреса пласт след пласт.Когато се запознаеш с учителя,който продава това,което няма цена се научаваш да бъдеш повече луд отколкото "нормален".Дори се надяваш на това :) 


"-Какъв е продуктът,който предлагаш?
-Продавам решителност на колебливите,смелост на страхливите,радост на онези,които са изгубили щастието от живота,разум на непредпазливите,критика на мислителите."


""Нормалните" винаги реагират по един и същи начин.Оплакват се по един и същи начин.Ядосват се еднакво.Псуват,използвайки едни и същи думи.Поздравяват любимите си хора,като следват един модел.Имат едни и същи отговори за едни и същи проблеми.Чувстват се еднакво вкъщи и на работа.Реагират еднакво на същите обстоятелства.Подаряват подаръци на едни и същи дати.С две думи,притежават досадна и предвидима рутина,идеален източник на раздразнителност,тъга,празнота и отегчение.
Системата е задръстила въображението им,покварила е тяхната изобретателност.те рядко се изненадват.Почти не правят подаръци без повод.Рядко постъпват различно от общоприетото в напрегнати ситуации.Рядко освобождават ума си,за да погледнат социалните феномени от друг ъгъл.Те са затворници и не знаят това.

Вдъхновяваща приказка за мистериозен мъж, който ни насърчава да търсим най-важното: щастието, стаено дълбоко в душите ни!

Драматична загуба го е накарала да обърне поглед към себе си, за да преодолее мъката. Споделяйки своята история със света, той се превръща в продавач на мечти. Според него съвременните общества са се превърнали в глобална лудница, където тревогите и стресът са нещо нормално, а мирът, благоденствието и тишината са признаци на анормалност.

Хората, които среща, преминават през труден период. Отчаяни и обезверени, те отдавна са престанали да търсят щастието. Разговорът с него им помага да превъзмогнат загубата и да преоткрият страстта към живота.

Със завладяващите си идеи, продавачът на мечти събира последователи и попада в центъра на медийното внимание. Но дали наистина той е мъдрец или е луд?

„Продавач на мечти” е вълнуваща история, която ни кара да преосмислим стремежите си, да ценим тези, които обичаме, да осъзнаем, че вината, грешките и разочарованията всъщност са привилегии на един осъзнат живот. Кури ни прави съпричастни към трагедията на губещите и наивността на онези, които са превърнали живота си в циркова арена. Романът ни насърчава да не се боим, а да се изправим пред страховете си и да преследваме мечтите си!

Аугусто Кури е лекар, психиатър, психотерапевт, учен и писател. Книгите му са публикувани в над 50 страни, а само в Бразилия са продадени повече от 15 млн. копия.

Няма коментари :

Публикуване на коментар