Общо показвания

четвъртък, 27 март 2014 г.

Вероника Рот-"Предани" (Книга 3) / Veronica Roth -"Allegiant" (Book 3)

Издателство : Егмонт-България
Страници : 432

За първите две книги :

"Дивергенти"  

 "Бунтовници" 

Един избор може да те промени... или да те унищожи.
Един избор ще те определи.


Последните дни накъдето и да погледнех,всички обсъждаха поредицата на Вероника Рот.След като изгледах екранизацията на "Дивергенти" и аз се включих в очакването на последната книга от трилогията с растящо любопитство.
Книгата беше написана много увлекателно и не усещаш кога си стигнал до краят.Хареса ми,че нямаше разтягане и излишно напрежение.Героите решават и действат.
В свят, в който предаността се определя от кръвните съюзи, изборът на каста решава целия живот. Кастите се превръщат в семейство. Това е редът в обществото, наложен след  края на кървава война, опустошила цялата земя.Но петте касти са раздирани от непреодолими противоречия. Аскети, Прями, Безстрашни, Миротворци, Ерудити... всички те застават едни срещу други... вече нищо не е сигурно. Освен едно: каквото и да предприемеш – действаш, защото такъв е твоят избор.
В "Предани"кастите вече не съществуват като установен ред.Безкастовите,които до сега са били отхвърлени от обществото завземат властта.Но възможно ли е да забравиш всичко в което си вярвал и си бил обучаван ?
Неспособни да се примирят с новите промени,Фор и Трис решават да минат зад стената,ограждаща градът им.С помощта на най-близките им приятели и новосформираната организация "преданите",те се впускат в един нов свят,вярвайки,че да бъдеш дивергент е тяхна съдба.
Може би там някъде отвъд тя и Тобиас ще започнат нов живот заедно, освободени от безкрайни лъжи и болезнени спомени.
Но новата реалност на Трис е дори по-обезпокояваща от тази, която оставя зад себе си. Старите открития бързо се оказват изпразнени от смисъл. Неподозирани нови истини променят сърцата на тези, които обича. И за пореден път Трис ще трябва да се изправи пред невъзможен избор, който засяга разбиранията й за смелост, преданост, саможертва и любов.
До последно се въздържах да прочета мнения за книгата в интернет пространството.Исках сама да си създам впечатления за книгата и може би затова краят ме хвана толкова неподготвена.За последната книга бяха запазени загубите,болката и разочарованието.Силата отстъпи място на съмнения и отчаяние . Макар,че първата книга ми хареса най- много,"Предани"затвори цикълът,довеждайки ни до краят.Няма коментари :

Публикуване на коментар