Общо показвания

четвъртък, 13 февруари 2014 г.

Джеф Кини - "Дневникът на един дръндьо Родрик командори" / Jeff Kinney -"Rodrick Rules"


Има ли определена възраст в която трябва да спреш да четеш детски книжки ? Е,дори и да има аз със сигурност не съм я достигнала още :) Смешна,разтоварваща и изпълнена със забавни илюстрации,"Дневникът на един дръндьо" е страхотно четиво.Чете се на един дъх.


Каквото и да сте намислили, само не питайте Грег Хефли как е прекарал лятната си ваканция, защото на него изобщо не му се говори за това. Със започването на новата учебна година Грег няма търпение да забрави последните три месеца... и най-вече една определена случка. За беда Родрик, баткото на Грег, знае абсолютно всичко за инцидента, който дръндьото се опитва да потули. Но тайните все намират начин да излязат наяве... особено когато е намесен дневник.


Наградата Blue Peter Book Award, основана от детското предаване на BBC, се връчва ежегодно от 2000 г. насам. 
През 2012 тя е присъдена за най-добра детска книга на десетилетието на "Дневникът на един Дръндьо" (Diary of a Wimpy Kid) от Джеф Кини. 
Произведението на американския писател изпреварва в онлайн гласуването очаквания лидер – "Хари Потър и Орденът на феникса" от Дж. К. Роулинг.
"Дръндьото" е получило подкрепата на преобладаващото мнозинство от 15 хил. млади читатели, участвали в гласуването. Те трябвало да изберат една от десетте книги на такива писатели като Антъни Хоровиц, Жаклин Уилсън, Франческа Саймън, Джон Гришам и Чарли Хигсън.

Авторът на най-добрата книга на десетилетието признава, че "просто е зашеметен" от победата си и е много благодарен на своите британски фенове.

Няма коментари :

Публикуване на коментар